ღვინის ქიმია
ავტორები:
compound interest თარგმანი:ლაშა ხუციშვილი, საქართველოს პროფესიონალ ქიმიკოსთა ასოციაცია
მოკლე აღწერა:

ზოგადად, წითელი ღვინო კომპლექსური ნარევია დიდი რაოდენობის ნაერთებისა და შეიცავს 86% წყალს, 12% ეთილის სპირტს, 1% გლიცერინს, 0.4% სხვადასხვა მჟავას. ნაერთებს, რომლებსაც ტანინები და ფენოლური ნაერთები ჰქვია, 0.1%-ს შეიცავს - ეს ნივთიერებები განაპირობებს ღვინის ფერსა და გემოს. ეს ინფოგრაფიკა შეეხება  ღვინის ქიმიას.