საჭმლის მომზადება, რეცხვა თუ სხვა მრავალი სამრეწველო პროცესი მოითხოვს სითხეების ურთიერთ შერევას. სითხეების შერევის პროცესი დამოკიდებულია სხვადასხვა ფაქტორზე და ზოგჯერ უცნაური შედეგი მოყვება. მაგალითად, თუ რომელიმე ერთი თხევადი ნივთიერების 50 მლ შევურევთ იმავე მოცულობის მეორე თხევად ნივთიერებას, ნარევი ყოველთვის არ იქნება 100 მლ. ეს მოვლენა ცნობილია ნარევების „ჭარბი მოცულობის“ სახელწოდებით. შევისწავლოთ, შეიცვლება თუ არ ჯამური მოცულობა წყლისა და იზოპროპილის სპირტის სხვადასხვა თანაფარდობით შერევის დროს?